De Geschiedenis

Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans BV werd in 1902 opgericht, naast het geboortehuis van Vincent van Gogh in Zundert, door de uit België afkomstige Guilliemus Vorsselmans. Al vrij snel verhuisde het bedrijf naar een locatie aan de Molenstraat, waar het meer ruimte had om te groeien. In 1904 wordt al meteen de eerste krant uitgegeven; Het Nieuws- en Advertentieblad van Zundert. Het bleek een succes en mede dankzij de ondernemerszin van familie Vorsselmans werd Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans BV een bloeiend familiebedrijf met een rijke historie. In 1960 werd het bedrijf overgenomen door zoon Edmond Vorsselmans. Sinds 1987 is het bedrijf in handen van de derde generatie Wim Vorsselmans die nog steeds aan de top van de florerende onderneming staat. In 2012 is ook zijn zoon, de vierde generatie, Stijn Vorsselmans bij de Drukkerij in dienst getreden.

Investeren en innoveren

Onder de leiding van Wim Vorsselmans verhuisde Uitgeverij & Drukkerij Vorsselmans BV vanuit de Molenstraat naar het huidige, moderne pand aan de Bredaseweg 26 in Zundert dat speciaal voor het bedrijf werd ontworpen en gebouwd. Al ruim honderd jaar weet dit bedrijf zich staande te houden. Dat is mede te danken aan een strak prijsbeleid, investeren en innoveren. Zo was het bedrijf in 1998 de eerste krantendrukkerij in Nederland met een CTP (Computer to Plate) systeem waarbij de krantenpagina’s worden opgemaakt via de computer. Innovatie in combinatie met ervaring is te allen tijde leidend. Zo investeerde Vorsselmans in 2009 zelfs in een Manroland regioman die het mogelijk maakt om maar liefst 48 full color-pagina’s in een katern te drukken. Dit getuigt het feit dat Drukkerij Vorsselmans marktontwikkelingen op de voet volgt. Het heeft daarin zelfs een voorbeeldfunctie in de branche.

Management buy-out

Om zich volledig op de drukkerij te kunnen richten, verkocht Wim Vorsselmans op 1 januari 2011 middels een management buy-out, de uitgeverij aan zijn commercieel manager en financieel manager. Daarbij is de ruim honderd jaar ervaring uiteraard niet verloren gegaan! Integendeel, het biedt het bedrijf met naam en faam in Nederland de mogelijkheid om zich toe te spitsen op hetgeen waar het bedrijf in uitblinkt. Kwaliteitsdrukwerk, voor kleine en grote opdrachtgevers!

Alert, actief en innovatief blijven ondernemen

Ons meer dan 100 jaar oude familiebedrijf Koninklijke Drukkerij Vorsselmans BV Zundert weet haar positie in de grafische markt dus mede te handhaven door alert, actief en innovatief te ondernemen. In 2016 hebben wij dan ook geïnvesteerd in duurzaam ondernemen met onder andere een zonnepanelen installatie. Duurzaamheid vinden we heel belangrijk, ook als bedrijf wil je alles doen om het milieu te ondersteunen. Wij verwerken veel drukwerk voor overheidsinstanties en zij stellen bij hun leveranciers terecht hoge eisen aan duurzaam ondernemen. Wil je hier meer over weten? Hier vind je onze actuele duurzaamheid specificaties, klik hier.

Uiteraard hebben wij de laatste jaren ook geïnvesteerd in nieuwe moderne machines om de kwaliteit van ons drukwerk te waarborgen. Een aantal van onze nieuwste technologieën hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

2016 Attiro VHS
De high-speed Attiro VHS ontwikkelmachine ontwikkelt tot 75 grote platen per uur en maakt gebruik van een nieuwe ultramoderne technologie waardoor deze machine zorgt voor een duurzame hoge productie. Hij heeft een laag energieverbruik en is vrij van chemicaliën.

2016 Canon C800
De Canon C800 is een innovatieve digitale printer die ons de mogelijkheid biedt drukwerk ook in een kleinere oplage te verzorgen. Haarscherp drukresultaat in zowel zwart/wit als full color. De startkosten van deze digitale printer zijn aanzienlijk lager dan voor een offset met als resultaat dat we je opdracht tegen een lagere prijs kunnen uitvoeren. Daarnaast kan deze digitale printer ook enveloppen bedrukken en A4 brochures volledig produceren en nieten.

2020 Duplo DC-646i PRO Slitter/Cutter/Creaser/Perforator
De Duplo DC- 646i Pro wordt ook wel de volgende stap in precisie en nauwkeurigheid genoemd. Met deze geavanceerde technologie kunnen we de kleinste oplage netjes tot in detail afwerken. Het afwerkingssysteem heeft een snelheid tot 30 vellen per minuut, beschikt over een automatische positioneer tool en barcode- en registratie markeringen. Het is een stapelsnijder, rilmachine en een perforeersysteem en heeft een zeer efficiënte en footprint.

Bedrijfsvideo Drukkerij Vorsselmans B.V. 2008
(uit de oude doos)

Menu