Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ons meer dan 100 jaar oude familiebedrijf Koninklijke Drukkerij Vorsselmans BV Zundert weet haar positie in de grafische markt mede te handhaven door alert, actief en innovatief te ondernemen. Duurzaamheid vinden we heel belangrijk, ook als bedrijf wil je alles doen om het milieu te ondersteunen. Wij verwerken veel drukwerk voor overheidsinstanties en zij stellen bij hun leveranciers terecht hoge eisen aan duurzaam ondernemen. We maken dan ook al jaren gebruik van duurzame papiersoorten en investeren in andere duurzame oplossingen zoals een plaatbelichter welke geen schadelijke chemicaliën gebruikt.

Wij drukken
op groene
energie

Sinds januari 2017 wekken wij eigen groene stroom op door middel van een zonnestroominstallatie op het dak van ons bedrijf. Onze drukkerij heeft een plat dak van 2.000 m2 waarop een zonnestroominstallatie is geplaatst met 944 zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse energieopwekking gelijkwaardig aan circa 100 huishoudens met een jaarlijkse CO2 uitstoot besparing van ongeveer 150 ton. De CO2 besparing sinds de in gebruik name van de installatie, staat momenteel gelijk aan het planten van circa 2.266 bomen per jaar.

Op alle fronten werken wij aan onze duurzaamheid. Onze hele drukkerij is voorzien van Ledverlichting, hetgeen resulteert in een verdere CO2-besparing. Daarnaast werken wij met plaatselijke medewerkers welke zich zoveel mogelijk op de fiets naar ons bedrijf begeven. Ook onze afvalstromen worden duurzaam beheerd, papierrollen worden gerecycled en plastic wordt zorgvuldig gescheiden.

Goed voor een energieopwekking voor ongeveer 150 huishoudens

Een CO2 uitstoot besparing van ongeveer 150 ton per jaar!

Het dak telt
944 zonnepanelen

In verhouding planten wij
2.266 bomen per jaar

Duurzaamheidspecificatie
overzicht

  • Gebruik van duurzame papiersoorten
  • Duurzame energiebesparende en milieuvriendelijke technologieën, zoals een plaatbelichter zonder schadelijke chemicaliën
  • Duurzaam beheerde afvalstromen
  • Led-verlichting door het gehele bedrijf
  • Plaatselijke medewerkers voor duurzaam woon-werkverkeer
  • Zonnestroom installatie met een opwekvermogen van 250.000 Wp
  • Jaarlijks 150 ton CO2 besparing met groene stroom, dit komt overeen met het planten van 2.266 bomen per jaar
Menu